Ochrona danych osobowych


strony https://uedial.eu należącej do:

ÜbersetzungsDienst Anna Lasik
Bürogemeinschaft im 3. OG
Randstraße 1
22525 Hamburg
Deutschland

Tel.:+49 (0)40 / 524 70 373
E-mail: info@uedial.eu

Operator tej strony internetowej bardzo poważnie podchodzi do ochrony Państwa danych osobowych. Traktujemy je poufnie i zgodnie z niemieckimi przepisami ustawowymi w tym zakresie, a także zgodnie z niniejszą deklaracją.

Korzystanie ze strony internetowej naszej firmy z reguły nie wymaga podawania danych osobowych. Jeśli są one gromadzone na naszych stronach (przykładowo nazwisko, adres lub adresy mailowe), następuje to, o ile to możliwe, na zasadzie dobrowolności. Dane te nie zostaną przekazane osobom trzecim bez Państwa wyraźnej zgody.

Zwracamy uwagę na to, że transmisja danych w Internecie (np. w komunikacji mailowej) może nie być całkowicie bezpieczna. Nie jest możliwa całkowicie szczelna ochrona danych przed dostępem osób trzecich.

Pliki cookies ("ciasteczka")

Nasz serwis internetowy korzysta z tzw. „ciasteczek” (Cookies). Pliki cookies nie powodują żadnych szkód na komputerze użytkownika odwiedzającego stronę i nie zawierają żadnych wirusów. Służą one temu, by naszą ofertę usługową uczynić bardziej przyjazną dla użytkownika, efektywną i bezpieczną. Pliki cookies to niewielkie pliki tekstowe, które przeglądarka zapisuje na komputerze lub urządzeniach mobilnych.

Większość z używanych przez naszą stronę internetową plików cookies to tzw. „cookies sesyjne” (Session Cookies). Są one automatycznie kasowane po zakończeniu przeglądania naszej strony internetowej. Inne pliki cookies są przechowywane w urządzeniu końcowym do czasu ich usunięcia przez użytkownika strony internetowej. Te pliki cookies umożliwiają nam rozpoznanie przeglądarki użytkownika przy następnej wizycie.

Można także zrezygnować z cookies wybierając odpowiednie ustawienia przeglądarki internetowej. Ustawienia te można zmienić w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdym przesłyaniu na urządzenie użytkownika. Szczegółowe informacje odnośnie możliwości i sposobów obsługi plików cookies są dostępne w ustawieniach przeglądarki internetowej. Należy jednak pamiętać, że w przypadku usuwania bądź ograniczenia korzystania z plików cookies, korzystanie z niektórych funkcjonalności witryny internetowej może być utrudnione lub niemożliwe.

Przetwarzanie danych technicznych (Server Log Files)

Usługodawca tej strony automatycznie przetwarza w plikach logowania serwera (Server Log Files) informacje, które przekazuje serwerowi usługodawcy przeglądarka użytkownika. Są to w szczególności:

  • typ i wersja przeglądarki,
  • używany system operacyjny,
  • uprzednio odwiedzana strona internetowa (Referrer URL),
  • nazwa hosta łączącego się komputera,
  • data i godzina żądania serwera.

Powyższe dane nie pozwalają usługodawcy na identyfikację konkretnych osób. Nie są one zestawiane z innymi danymi. Ponadto, są one kasowane po zbadaniu ich dla celów statystycznych.

Formularz kontaktowy

Jeśli prześlą nam Państwo zapytanie na formularzu kontaktowym, Państwa dane z formularza (łącznie z podanymi tam danymi kontaktowymi) zostaną u nas zapisane do opracowania zapytania i na wypadek dodatkowych pytań. Bez Państwa zgody dane te nie będą przekazywane dalej.

Dane do biuletynu (Newsletter)

Jeśli chcieliby Państwo otrzymywać oferowany na stronie internetowej biuletyn, nasza firma musi znać Państwa adres mailowy, a także informacje, które pozwolą nam na sprawdzenie, że są Państwo jego właścicielami i zgadzają się Państwo na otrzymywanie biuletynu. Inne dane nie będą pobierane. Dane te wykorzystujemy wyłącznie do wysyłania wymaganych informacji i nie przekazujemy ich osobom trzecim.

Zgodę udzieloną na zapisywanie danych, adresu mailowego, a także ich wykorzystywanie do wysyłania biuletynu można w każdej chwili cofnąć przez link „Usuń” w biuletynie.

Połączenia zewnętrzne

Nasza strona internetowa zawiera czasem również linki do innych stron. Nasza firma nie ponosi odpowiedzialności za zawartość, poprawność, praktyki i standardy zewnętrznych stron internetowych.


Google reCAPTCHA


Aby chronić zlecenia wysyłane do nas za pomocą formularza internetowego, korzystamy z usługi reCAPTCHA świadczonej przez firmę Google Inc. (Google). Zapytanie to jest używane do rozróżnienia, czy wpis został utworzony przez człowieka lub w wyniku nadużycia przez zautomatyzowanie i przetwarzanie danych. Zapytanie obejmuje podanie adresu IP i ewentualnych innych danych, wymaganych przez Google w mechanizmie reCAPTCHA. W przypadku aktywacji anonimizacji IP na tej stronie, adres IP zostanie częściowo skrócony/ukryty w Google w obrębie państw członkowskich Unii Europejskiej lub innych będących stronami Porozumienia o Europejskim Obszarze Gospodarczym. Pełny adres IP tylko w wyjątkowych przypadkach zostanie przekazany do serwera Google w USA i tam skrócony. Na zlecenie operatora tej strony internetowej, Google będzie korzystał z tych informacji dla oceny działania tej usługi. Dane takie jak Państwa adres IP pobierane dla realizacji usługi reCAPTCHA, nie będą łączone z innymi danymi z Google. Do tych danych zastosowanie ma inna polityka prywatności Google. Aby uzyskać więcej informacji na temat sposobu postępowania z danymi użytkowników, prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności Google: https://www.google.com/intl/pl/policies/privacy/


Mapy Google


W naszym serwisie wykorzystujemy do przekazywania informacji o lokalizacji naszej firmy serwis „Google Maps”. Usługa ta pracuje za pomocą interfejsu API. Dostawcą jest firma Google Inc., 1600 Amphitheater Parkway Mountain View, CA 94043, USA. Korzystanie przez Państwa z tego serwisu oznacza, że Państwa adres IP będzie przekazywany i przechowywany przez Google na serwerach w USA. Korzystając z tej strony internetowej, wyrażają Państwo zgodę na gromadzenie, przetwarzanie i przechowywanie swoich danych zbieranych automatycznie przez Google bądź jednego z jej przedstawicieli lub zewnętrznego dostawcę. Dostawca tej strony internetowej nie ma wpływu na tę transmisję danych.

Aby uzyskać więcej informacji na temat traktowania danych użytkowników, prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności Google: https://www.google.pl/intl/pl/policies/privacy/


Google Analytics


Ta strona internetowa korzysta z Google Analytics, usługi analizy oglądalności stron internetowych udostępnianej przez firmę Google, Inc., 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, USA.

Google Analytics wykorzystuje pliki cookies (tzw. „ciasteczka”), które są plikami tekstowymi umieszczonymi na Państwa komputerze, aby pomóc stronie przeanalizować sposób korzystania z niej przez użytkowników. Informacje generowane przez cookies na temat korzystania ze strony (w tym adres IP) będą przekazywane i przechowywane przez Google na serwerach w USA. W imieniu dostawcy strony internetowej, Google wykorzysta te informacje do oceny korzystania ze strony przez użytkownika. Google nie powiąże Państwa adresu IP z żadnymi innymi danymi przechowywanymi przez siebie.

Aby uzyskać dalsze informacja o narzędziu Google Analytics, prosimy zapoznać się z Polityką Zachowania Poufności dotyczącą tego narzędzia: https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=pl

Wtyczka do przeglądarki

Za pomocą odpowiednich ustawień przeglądarki internetowej można zablokować zapisywanie plików cookie na swoim komputerze. Zwracamy jednak uwagę na to, że w tym przypadku nie wszystkie funkcje tej strony będzie można w pełnym zakresie wykorzystać. Można także zapobiec rejestrowaniu i przesyłaniu do Google danych wytwarzanych przez cookies („ciasteczka”) i odnoszących się do korzystania z tej strony internetowej (łącznie z adresem IP) oraz przetwarzaniu tych danych przez Google, pobierając i instalując wtyczkę do przeglądarki, dostępną pod poniższym linkiem: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=pl

Usuwanie danych użytkownika

Mogą Państwo również uniemożliwić Google gromadzenie danych uzyskanych za pomocą „ciasteczek” w związku z korzystaniem ze strony internetowej (w tym adres IP) i zablokować przetwarzanie tych danych przez Google pobieracją i instalując wtyczkę przeglądarki dostępną pod tym linkiem: Wyłącz Google Analytics

Przetwarzanie danych osobowych

Wszystkie dane potrzebne do realizacji Państwa zamówienia są przetwarzane zgodnie z Warunkami Korzystania z narzędzia Google Analytics oraz zgodnie z surowymi niemieckimi przepisami uregulowanymi w federalnej ustawie o ochronie danych osobowych § 11 BDSG.

Anonimizacja adresów IP

Nasza strona internetowa korzysta z funkcji „anonimizacja adresów IP”. Po aktywacji tej funkcji na tej stronie internetowej adres IP użytkownika jest najpierw skracany przez Google na obszarze Unii Europejskiej lub na obszarze innych krajów członkowskich traktatu o Europejskiej Przestrzeni Gospodarczej. Pełny adres IP wyłąącznie w wyjątkowych przypadkach jest przesyłany do serwera Google w USA i tam jest skracany. Google posłuży się tą informacją do oceny użytkowania przez klienta strony internetowej, aby zestawić raporty o aktywności sieciowej dla zarządcy strony oraz świadczyć dalsze usługi związane z korzystaniem ze strony internetowej oraz Internetu. Przesyłany przez przeglądarkę w ramach Google Analytics adres IP nie jest łączony przez Google z innymi danymi. Poprzez korzystanie z tej strony deklaruje się zgodę na przetwarzanie danych zebranych o użytkowniku przez Google w wyżej opisany sposób i w wyżej wymienionym celu.


Wtyczki Facebooka (Like Button)


Nasze strony internetowe wykorzystują wtyczki (tzw. Plug-ins) serwisu społecznościowego Facebook.com należącego do Facebook Inc., 1 Hacker Way, Menlo Park, California 94025, Stany Zjednoczone („Facebook”). Wtyczki są oznaczone firmy Facebook lub przyciskiem „Lubię to” (Like Button). Wszystkie wtyczki na Facebooku można znaleźć na tej stronie: https://developers.facebook.com/docs/plugin

Przy odwiedzaniu naszych stron bezpośrednie połączenie między przeglądarką a serwerem Facebooka jest ustanowione przez ten plug-in. Przez to Facebook otrzymuje informację, że odwiedzili Państwo nasze strony z danego adresu IP. Jeśli klikną Państwo na Facebooku przycisk "Lubię to", gdy użytkownik jest zalogowany do swojego konta na Facebooku można połączyć zawartość naszych stron internetowych z Państwa kontem na Facebooku. W ten sposób Facebook może kojarzyć wizytę na naszych stronach internetowych z Państwa kontem na Facebooku. Chcielibyśmy podkreślić, że nasza firma jako dostawca tych stron nie uzyskuje informacji na temat zawartości przesyłanych danych, ani także takich wykorzystywanych przez serwis Facebook. Aby uzyskać dalsze informacje prosimy zapoznać się z Polityką Prywatności Facebooka pod adresem: https://pl-pl.facebook.com/policy.php

Jeśli Państwo nie życzą sobie, aby Facebook kojarzył Państwa wizyty na naszych stronach internetowych z Państwa kontem na Facebooku, prosimy wylogować się ze swojego konta na Facebooku.